www.mozifilmek.blog.hu A legújabb mozifilmek bemutatása, értékelése. Nézd meg melyek a legújabb mozifilmek, és szólj hozzájuk te is. www.mozifilmek.blog.hu

HTML

Forma-1 Blog

Ez a Formula 1 -es autóverseny blogja. Itt találhattok meg sokmindent, ami a sportággal kapcsolatos.

A VB. állása

1. Jenson Button 2. Rubens Barichello 3. Sebastian Vettel 4. Mark Webber 5. Kimi Raikkonen 6. Nico Rosberg 7. Lewis Hamilton 8. Jarno Trulli 9. Felipe Massa 10. Heikki Kovalainen

Linkblog

Friss topikok

Hamilton győzelem, Brawn hullámvölgy, Erősödő Ferrari, Massa baleset ....

2009.07.28. 11:58 Agoston94

Sokminden jellemezte az idei Forma-1-es Magyar Nagydíjat.

Az edzéseket eleinte a McLaren Mercedes pilótái uralták. Hamilton az 1., Kovalainen a 2., és ismét Hamilton a 3. szabadedzést megnyerte. Azonban az időmérő edzést nem ők, hanem a Renault-os Fernando Alonso nyerte, bár ő könnyű autóval ment. Az időmérő edzést azonban Felipe Massa balesete beárnyékolta. A brazil fejét egy (Rubens Barichello Brawn-jából kiesett) rugó találta el. A versenyző eszméletlen állapotban, a fék és a gázpedálra egyaránt ránehezkedve, kormányzás nélkül rohant a falba. Azonnal a pályakórházba, majd a volt Honvédkorházba (ma Állami Egézségügyi Központ) szállították. Azonnal műtétet végeztek el rajta, majd elaltatták és lélegeztető gépre helyezték. Massa a versenyen nem indulhatott, 117. futama lett volna a Magyar. További helyettesítéséről még nem döntöttek, nem tudni mikkorra épülhet fel.

A versenyen az 1. helyről induló Fernando Alonsónak leszakadt a jobbelső kereke, amiért a csapatot a következő, Valenciai futamról ki is zárták, mivel a boxkiállás után azonnal félre kellett volna állítani, mivel látszott hogy a kerék hibásan van felrakva. A leszakadt kerék sokáig a pályán pattogott, de szerencsére nem talált el senkit.

A versenyt az Angol Lewis Hamilton nyerte, mögötte a Ferraris finn Kimi Raikkonen végzett, míg harmadik az Ausztrál Mark Webber lett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr301273315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása